уторак, 30. август 2011.

Igor Savin I Orkestar Stanka Selaka - Yu Disco Express



NASLOV                  Igor Savin I Orkestar Stanka Selaka - Yu Disco Express

SNIMANO                January, 1979
                               Produced by Vanja Lisak

ETIKETA                  1979, Jugoton LSY 61437

MUZICARI

 Igor Savin-keybd, perc; Miroslav Sedak-Bencic-fl,b.fl,ts; Stanko Selak, Marijan Domic, Stanko Brihta-tp; Radmilo Meslovanic, Herbert Stenzel-tbn; Ante Mazuran-g; Mladen Barakovic-b; Petar "Peco" Petej-ds.

NUMERE

Strana A:
1. Alfa (I. Savin)
2. U mukama rodjena  (traditional)
3. Nocni klub (I. Savin)
4. Pod prozorom (traditional)

Strana B:
1. YU disco express (I. Savin)
2. Folk sinteza (I. Savin)
3. Let malog erosa (I. Savin)
4. Lulas (traditional)

INFO

Pijanist, vibrafonist, skladatelj, aranžer i producent Igor Savin je svestran glazbeni umjetnik. Odrastao je u klasičnoglazbenom okrilju uz oca istaknutog hrvatskog dirigenta, skladatelja i opernog redatelja Dragutina Savina (dugogodišnji ravnatelj Osječke opere), koji ga je još u predškolskoj dobi često vodio sa sobom na pokuse u osiječko Hrvatsko narodno kazalište. Najraniji susret s kazalištem razvio je u budućem skladatelju poseban senzibilitet za glazbu u službi drame. Stilski ga je odredilo rano iskustvo brodskog pijanista kada je turiste satima morao zabavljati popularnim i vlastitim improviziranim skladbama u salonskom tonu. Naime, kao klasično školovani glazbenik (studirao je na Teorijskom odjelu Muzičke akademije u Zagrebu) Savin je bio jedan od prvih hrvatskih polaznika prestižnog američkog učilišta za suvremenu glazbenu industriju Berklee College of Music u Bostonu gdje je studirao harmoniju, improvizaciju i skladanje. Kao osamnaestogodišnjak utemeljio je svoj prvi jazz sastav. Svirao je klavir i vibrafon u simfonijskim, studijskim i festivalskim orkestrima, te u Big bandu HRT-a u kojem danas djeluje kao glazbeni producent. Surađivao je s najznačajnijim hrvatskim jazz glazbenicima i nastupao na raznim jazz festivalima. Autor je glazbe za mnogobrojne filmove, među kojima i crtane, televizijske emisije, kazališne predstave, balete, radio drame, big bandove, zborove i simfonijske orkestre. Nadahnuće za svoje skladbe, posebice na polju jazza, nerijetko je pronalazio u narodnim glazbenim motivima.
Godine 1984. utemeljio je elektronički studio Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskoga za snimanje elektroničke glazbe, a danas djeluje u vlastitom digitalnom studiju. Uz saksofonista Željka Kovačevića djeluje u duu Modo Novo s kojim je održao niz koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu i objavio albume Modo Novo - Musica sacra antiqua croatorum, Music of Erik Satie, Live in Dubrovnik i Musica sacra antiqua croatorum - Christus natus est hodie. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, između ostalih nagrade Međunarodne federacije kino klubova, počasne diplome Gijon '97, te Nagrade Miroslav Sedak – Benčić Hrvatskog društva skladatelja 2004. godine za skladbu Vitar piri.




2 коментара:

  1. mp3 320kbps + full artwork

    http://www.mediafire.com/?s53jkuq7b1rbd60

    ОдговориИзбриши
  2. Thank you so much for the Igor Savin album 'YU Disco Express", I have heard a couple of tracks on various bootleg compilations but this is the first time I have ever heard it in it's entirety!
    What a sublime album! I am more of a disco-head than a jazzfreak but this album crosses and transcends both genres in my opinion and in doing so Igor Savin creates something wonderful!

    It would be great if one day this album was reissued!

    ОдговориИзбриши